Sluikverkeer en riolering in Rijmenam

Op 4 januari 2012


Aan de grens met Keerbergen, bij de Grote Paal , stopt de riolering van die gemeente. Waarom deze riolering niet werd doorgetrokken op het grondgebied Rijmenam op het moment van de aanleg in Keerbergen is een raadsel.

Dit zou alleszins voor een “cost improvement" gezorgd hebben. De aanleg zou in ieder geval tegemoetkomen aan de moderne noden voor verwerking van afvalwater en aan de verzuchtingen van de bewoners.

Het rioleringsnet is onlangs uitbesteed aan Hydro Rio. Zij zijn nu verantwoordelijk voor de uitvoering.
Een plan van uitvoering, met prioriteit voor aanleg in de verschillende straten, wordt midden 2012 verwacht. Terwijl de coalitiepartners ruziemaken over een toekomstig J(eugd)O(ntmoetings)C(entrum) wachten recente verkavelingen zoals De Mart al meer dan 12 jaar op aansluiting op het rioleringsnet . Toch werd bij de verkoop van de gronden in 2000 beloofd dat de aansluiting ten laatste in 2002 zou komen ...

Het is nu wachten op de installering van de nieuwe collector van Rijmenam om de straten in die gemeente op het rioleringsnet te kunnen aansluiten.

 

Om sluikverkeer tegen te gaan is overleg en opvolging een absolute noodzaak

 

Nadat de aangebrachte verkeersremmers op de Oude Keerbergsebaan werden verwijderd wegens geen effect,  werden deze later vervangen door de huidige "berlijnse kussens". Goed voor afremming van kleine wagens en sportwagens. Maar de meeste wagens negeren de kussens of trachten ze mijden.  Ze zijn zo een reëel gevaar voor aankomende fietsers.

Ook In de Watermolenstraat stelt zich een vergelijkbaar probleem. Ook hier moeten de bewoners door zware verkeersoverlast serieus inleveren op de beoogde levenskwaliteit.
De  aangehaalde voorbeelden zijn niet alleenstaand .

Er is dus noodzaak aan een gestroomlijnde coördinatie tussen de verschillende gemeenten met als gemeenschappelijk streefdoel: “het sluikverkeer een halt toeroepen of alleszins drastisch verminderen of deskundig kanaliseren”. . .
Verschillende opties en mogelijkheden moeten ter plaatse bekeken worden, al dan niet in samenspraak met de buurtbewoners en/of met het bestuur van de aangrenzende gemeente.

N-VA - Bonheiden-Rijmenam  wil voorrang geven aan de verwezenlijking van de riolering en aan het wooncomfort voor de inwoners. Zij zijn tenslotte naar onze gemeente afgezakt voor  de natuurrijke  en rustige omgeving.

Ook is hier de N-VA - slogan "Denken,Durven, Doen!"  geen hol begrip.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is